MĀRTIŅŠ SIRMAIS

9. februārī jaunieši tiek aicināti uz, iespējams, 2017. gada „garšīgāko” sarunu cikla „Cepums ar slavenību” tikšanos kopā ar šefpavāru MĀRTIŅU SIRMO. Iedvesmojošas sarunas notiks kafejnīcas „Silva” konferenču zālē plkst. 18:00. Ieeja pasākumā bez maksas.

Mārtiņš Sirmais ir viens no populārākajiem latviešu pavāriem. 2011. gada septembrī viņš kopā ar šefpavāru Ēriku Dreibantu dibinājis 3 pavāru restorānu „Tam labam būs augt” – atklātās virtuves tipa restorānu, kuru iemīļojuši gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi. Šis restorāns strauji ieguvis popularitāti un vietu izcilāko restorānu vidū, atkārtoti saņemot godalgu Ekselences top 30 labāko restorānu vidū Latvijā. Tomēr neskatoties uz panākumiem, restorāns joprojām ir pieejams, draudzīgs un atvērts ikvienam.

Mārtiņš aktīvi iesaistās dažādos aizraujošos projektos, kuros stāsta, kā ēdiens no izdzīvošanas līdzekļa kļuvis par sociālu parādību, atklājot daudz nezināmā. Tieši par to vēsta Mārtiņa Sirmā vadītais raidījums „Sirmais. Kulta ēdieni” – pirmais vērienīgais televīzijas projekts, kura centrā ir ēdiens. Šis raidījums ir par ēdienu izcelsmi, dažādām pasaules kulta ēdieniem un cilvēkiem, jo tos visus vieno mīlestība pret ēdienu.

Vairāk par kulta ēdieniem un stāstiem no šefpavāra ikdienas sarunu ciklā „Cepums ar slavenību” jau pēc nedēļas – ceturtdien, 9. februārī plkst. 18:00 kafejnīcas „Silva” 2. stāvā. Vietu skaits ierobežots, tāpēc jaunieši vecumā no 15 līdz 30 gadiem aicināti savu dalību rezervēt, piesakoties tiešsaistē: http://ej.uz/cepumsarslavenibu.

Seko līdzi arī jaunumiem sociālajos tīklos: facebook.com/cepumsarslavenibu; draugiem.lv/cepumsarslavenibu un twitter: @Cepums Jelgava. Papildus informācijai: cepumsarslavenibu@inbox.lv.

Sarunu ciklu „Cepums ar slavenību” organizē biedrība „Kultūras un mākslas centrs „NāTRE”” un Jelgavas bērnu un jauniešu centra „Junda” Jauniešu klubs sadarbībā ar kafejnīcu „Silva”. Pasākumu atbalsta – Jelgavas pilsētas dome un reklāmas drukas uzņēmums „212”.

Noslēdzies, iespējams, gardākais 4. sezonas sarunu cikla “Cepums ar Slavenību” pasākums, kura viesis bija pozitīvais, atraktīvais šefpavārs Mārtiņš Sirmais.

Vairāk par lielisko tikšanos lasi portālā “Jelgavas Vēstnesis”:
http://jelgavasvestnesis.lv/jauniesiem/martins-sirmais-pavaram-jastrada-tad-kad-citi-priecajas

Kā arī portālā “Zemgales Ziņas”:
http://www.zz.lv/kultura-un-izklaide/citas-zinas/martinam-sirmajam-ediena-svarigaka-ir-autentitate-foto-227137

un 2017. gada 16. februāra “Zemgales Ziņas” avīzē.

Foto: Raitis Puriņš / “Zemgales Ziņas”; Karīna Rihtere