2016. gada PIRMAIS sarunu cikla „Cepums ar slavenību” pasākums ir klāt!
Šis būs patiesi īpaša tikšanās, jo vienas slavenības vietā viesosies divas – daudzu starptautisko bārmeņu konkursu laureāti – INGUSS UN ANDRIS REIZENBERGI. Pasākums neformālā gaisotnē notiks 25. janvārī plkst. 18:00 kafejnīcas „Silva” konferenču zālē. Ieeja bez maksas.
Jaunais gads vienmēr ir svētki, kur neiztikt bez gardiem ēdieniem un dzērieniem.
Viesmīle vai bārmenis ir daudzu jauniešu pirmā profesija. Taču ne vienmēr pirmā profesija paliek par vienīgo, kas turklāt spēj nest prieku un jaunus izaicinājumus daudzu gadu garumā. Iespējams, Latvijā slavenākajiem dvīņu brāļiem Reizenbergiem tas izdodas. Inguss šobrīd ir SIA „Gemoss” mārketinga vadītājs, bet Andris – restorāna – bāra „Balzāmbārs” vadītājs. Abiem bāra profesija ir sirdslieta, daudz ceļo un pārstāv arī Latvijas delegāciju daudzos ārvalstu pasākumos. Par to, kā vadīt savu biznesu, ko nozīmē būt par profesionālu bārmeni – 2016. gada pirmajā „Cepumā”.
Uz tikšanos sarunu ciklā „Cepums ar slavenību” pirmdien, 25. janvārī, plkst. 18:00 kafejnīcas „Silva” 2. stāvā. Vietu skaits ierobežots, tāpēc jaunieši vecumā no 15 līdz 30 gadiem aicināti savu dalību rezervēt, rakstot uz cepumsarslavenibu@inbox.lv.
Seko līdzi arī jaunumiem sociālajos tīklos: facebook.com/cepumsarslavenibu; draugiem.lv/cepumsarslavenibu un twitter: @Cepums Jelgava.
Sarunu ciklu „Cepums ar slavenību” organizē biedrība „Kultūras un mākslas centrs „NāTRE”” un Jelgavas bērnu un jauniešu centra „Junda” Jauniešu klubs sadarbībā ar kafejnīcu „Silva”. Pasākumu atbalsta – Jelgavas pilsētas dome un reklāmas drukas uzņēmums „212”.
BRĀĻI REIZENBERGI SOLA KONKURSU TOPOŠAJIEM BĀRMEŅIEM
«Cepuma» apmeklētāji, iztaujājot Ingusu un Andri, vēlējās zināt, piemēram, kādas īpašības vajadzīgas labam bārmenim. «Labs bārmenis, pirmkārt, ir labs cilvēks. Tāds, lai cilvēki pie viņa tiektos. Ja cilvēki pie viņa atgriežas atkal un atkal – tas ir labs bārmenis,» tā Inguss. Tāpat jaunieši vēlējās zināt, cik liela bijusi lielākā saņemtā «tējas nauda». Inguss atklāja, ka viņam savulaik, pirms gadiem septiņiem astoņiem, tie bijuši 100 lati, savukārt Andris atcerējās, ka kādā slēgtā pasākumā kāds viesis atstājis 500 eiro uz visiem apmēram septiņiem darbiniekiem. «Bet, ja bārmenis domā tikai par dzeramnaudu un strādā tikai tās dēļ, tad tam nav jēgas,» tā brāļi, «tējas naudu» tomēr aicinot atstāt: «Ja tā kopējā summa ir pārāk liela, tad ne desmit, bet kaut piecus procentus no tās vajadzētu atstāt kā «tējas naudu». Kaut eiro papildus vajag atstāt.»
Pilnu rakstu ar brāļiem INGUSU un ANDRI REIZENBERGIEM lasi te:
http://www.jelgavasvestnesis.lv/jauniesiem/barmeni-brali-reizenbergi-sola-konkursu-toposajiem-barmeniem